Η ομάδα μας

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Θεοδώρα Αγγελοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που σε παρόντα χρόνο ολοκληρώνει τη Μεταπτυχιακή ειδίκευση στις Μουσειακές Σπουδές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2017 έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς φορείς διεξάγοντας καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Παράλληλα, με την ιδιότητα της μουσειολόγου έχει επιμεληθεί ψηφιακές εκθέσεις, ενώ έχει διαχειριστεί ιδιωτικές συλλογές και αρχεία για τεκμηρίωση και καταλογογράφηση υλικού.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΔΗ

Η Δήμητρα Κυβέλη Μπαρμπούδη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στην συνέχεια φοίτησε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων στην διάρκεια των σπουδών της, συμμετείχε σε διεθνείς και πανεπιστημιακές ανασκαφές, εθελοντικές δράσεις στην πόλη της και ευρωπαϊκά προγράμματα επιμόρφωσης. Μέσω του προγράμματος ΔΑΣΤΑ βρέθηκε ως ασκούμενη στο Τελλόγλειο ίδρυμα τεχνών και μέσω του προγράμματος Erasmus+ είχε την δυναότητα να φοιτήσει στο Universidade de Coimbra και να εργαστεί στο Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών (Κ.Β.Ν.Κ.Σ.) της Γρανάδας. Αυτή την στιγμή ολοκληρώνει την φοίτηση της στο διιδρυματικό μεταπτυχιακό των Μουσειακών Σπουδών που προσφέρεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται στην ΑΜΚΕ Istorima.

ΜΑΡΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑ ΝΤΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

H Μαρία Όλια Ντακογιάννη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Μουσειολογίας στο Διιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μουσειακών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2017 δραστηριοποιείται εθελοντικά σε προγράμματα μουσειοπαιδαγωγικού χαρακτήρα και εκθέσεις . Το έτος 2018-2019 απασχολήθηκε εθελοντικά στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+ EVS από τον οργανισμό “Fundación Indaliana para la Música y las Artes/Clasijazz” στην πόλη Αλμερία της Ισπανίας, όπου ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων και φεστιβάλ. Τον Ιούνιο του 2021 εκδόθηκε το πρώτο της κόμικ με τίτλο “Musicoma: το κόμικ-μιούζικαλ”. Η παρουσία της στο χώρο των κόμικς ανάγεται στο 2017, όταν δημοσιεύτηκε η πρώτη της αυτοέκδοση με τίτλο “Starman”. Έκτοτε έχει συμμετάσχει στα Artists Alley σημαντικών ελληνικών οργανώσεων για τα κόμικς (LA Comics Festival, 1o Cretan Comicon, Comics n’ Beer κ.ά) Το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2021 εργάστηκε ως ερευνήτρια-μουσειολόγος στο πρόγραμμα δημιουργίας ψηφιακού μουσείου- αποθετηρίου με τίτλο: “Καστελλόριζο-ο αέναος βράχος ακρίτας” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού που της ανατέθηκε από την ΜΚΟ: Φάρος Ελπίδας. Πρόσφατα έγινε μέλος της ομάδας των εθελοντών της Athens Comics Library. Σε παρόντα χρόνο ολοκληρώνει τη μεταπτυχιακή διπλωματική της εργασία με θέμα “Τα κόμικς στο μουσείο και το μουσείο ως κόμικ”, μια συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο του ΕΚΠΑ που προέκυψε με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στον προσωπικό της χρόνο προετοιμάζει μια ακόμη αυτοέκδοση με τίτλο “Amorabilia”, μια ιστορία για τις ανθρώπινες σχέσεις ιδωμένες μέσα από την αρχαιολογία.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΒΑΡΗ

Απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής Ν. Σμύρνης και φοιτήτρια της Σχολής Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η Δέσποινα Κουλουβάρη συνέβαλε τα μέγιστα στην οπτικοακουστική επεξεργασία και δημιουργία του σχετικού υλικού που παρουσιάζεται στο παρόν αποθετήριο.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΟΡΛΙΔΑΣ

Πρόεδρος του οργανισμού Φάρος Ελπίδας, οποίος έχει και την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (του αρχαιότερου Λογοτεχνικού Σωματείου με έτος ίδρυσης το 1930). Έχει διατελέσει διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Αθηνών και του οργανισμού του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής «Αλεξανδρινός Φάρος», διευθυντής του «Ιδρύματος Στήριξης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας» και του «Ιδρύματος Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», τα οποία είχαν αντικείμενο ανάπτυξης και ανάδειξης πνευματικών, θεολογικών, ερευνητικών, φιλανθρωπικών και πολιτισμικών στοιχείων αλλά και της ιστορίας του Πατριαρχείου, των Μονών, της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης και των Μουσείων του.Έχει διατελέσει πρόεδρος του οργανισμού ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ). Έχει διατελέσει επί δεκαετίας υπεύθυνος του τμήματος δημ. σχέσεων & διαφήμισης στη Δνση Ενημέρωσης ΥΕΘΑ και δη της έκδοσης του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης «ΘΗΤΕΙΑ» και στέλεχος του για την λειτουργία της Υπηρεσίας Κινηματογραφίας Στρατού. Διαθέτει πολυετή εμπειρία διαχείρισης τμημάτων οπτικοακουστικών μέσων ως στέλεχος ΜΜΕ και με ικανή εμπειρία ως δημοσιογράφος.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΒΑΡΗΣ

Πτυχιούχος της Νομικής σχολής του Πανεπιστήμιου της Grenoble (Pierre Mendes) με master στο Ευρωπαϊκό και Εμπορικό Δίκαιο, υπήρξε για πολλά χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος σε μεγάλο αριθμό εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό στους τομείς της αεροναυπηγικής βιομηχανίας & άμυνας, της έρευνας & πολιτικής επικοινωνίας και την συμβουλευτική επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει και συνεχίζει να διατελεί σύμβουλος & συνεργάτης πολλών μεγάλων εταιρειών και ιδιωτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας και της πολιτικής, με καίρια συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό σημαντικών διεθνών και εθνικών επιχειρηματικών εγχειρημάτων. Συνεργάζεται παράλληλα εδώ και χρόνια με τον Φάρο Ελπίδας στέλεχος του οποίου αποτελεί από το 2018.